
Hidroizolații cu membrană EPDM
Membrană monostrat din cauciuc EPDM destinată construcțiiilor (Etilen Propilen Dien Monomer) este un cauciuc sintetic, rezistent la UV, ozon și alte influențe atmosferice.
Caracteristicile hidroizolațiilor EPDM:
- stabilitate excelentă împotriva influențelor vremii razelor solare, ozonului, acizilor și soluțiilor caustice
- flexibilitate și elasticitate de lungă durată pentru a evita fisurile
- bună rezistență la tracțiune.
- un interval de temperatură foarte larg
- Membranele EPDM pentru acoperișuri plate reprezintă cea mai ecologică alegere.
- EPDM se aplică fără flacără deschisă, este reciclabil
- Are o durată de viață foarte lungă. peste 50 de ani pentru sistem (certificarea SKZ 2001)
- Aplicare sigură fără flacără deschisă
- Nu conține clor, plastifianti, halogeni și metale grele
- Agent ignifug (NEN 6063)
- Prietenos cu mediul înconjurător
- Responsabil din punct de vedere ecologic
- Elasticitate permanentă
- Aplicare rapidă folosind membrane prefabricate
- Greutate redusă: aproximativ 1,23 kg / m² / mm
- Rezistent la penetrare pe bază de bitum și rădăcini
Este destinat utilizării oriunde sunt necesare aceste caracteristici speciale: la hidroizolarea acoperișurilor plate, a ferestrelor și garniturilor ușilor , a acoperișurilor de grădină, a iazurilor sau a bazinelor, cu alte cuvinte, cele mai multe aplicații de hidroizolare.
Alte tipuri de membrane
Un material de calitate nu este ieftin si un material ieftin in cele mai multe cazuri nu este de o calitate buna.
Suplimentar se mai adaugă alte solicitări d.ex. deplasările ale structurii acoperișului.
Aceste tensiuni termice și mecanice precum influența mediului au efecte de îmbătrânire semnificative asupra hidroizolației acoperișului.
Astfel, doar sistemele de acoperiș de calitate ridicată reprezintă o bună investiție.
Membrană bituminoasă APP
Amestec de bitum distilat modificat cu polimeri elastoplastomerici si polipropilena atactica (prescurtat APP) Calitatile sale specifice sunt flexibilitatea la rece (-10°C) si stabilitatea la cald (+110°C). se utilizeaza la lucrari de complexitate usoara si medie monostrat sau multistrat.
Membrana Bituminoase SBS
Membranele din bitum elastomer constau din bitum de distilare, care este modificat cu elastomeri d. ex. SBS (stiren-butadien-stiren). Calitatile sale specifice sunt flexibilitatea la rece (-15°/ -40° C) stabilitatea la cald (+100°C) Membranale prezinta o calitate ridicata la rezistenta prin imbatranirea termica. Este recomandat atat pentru realizarea constructiei noi, cat si pentru renovarea acoperisului vechi.
Membrane rezistente la străpungerea rădăcinilor
Membrane termosudabile cu bitum polimer rezistentă la străpungerea rădăcinilor cu o armătură de poliester compozit rezistentă la tensiuni mecanice extreme în asociație cu o rețetă de bitum de calitate superioară. Se foloseste in general la terasele verzi.
Bariera de vapori
Material din bitum elastomer, cu bitum activare rapida. Aceste materiale se folosesc in general la constructiile noi, dar si la renovari, rolul lor este a împiedica pătrunderea umezelii în părţile constructive, o barieră de vapori exclude în mod sigur orice difuzie de la interior. Permite montajul termoizolatiei fara adeziv suplimentar.
Membrana autoadezivă la rece cu bitum elastomer
Prim strat de hidroizolaţie autodeziv la rece din bitum elastomer special cu lipire variabilă a cusăturii: lipirea la rece în zona de cusătură şi în câmp sau lipire la rece în câmp cu sudare a cusăturilor longitudinale şi transversale. Modul dorit de îmbinare a cusăturii poate fi oricând stabilit la faţa locului şi modificat din nou. Este recomandat pentru realizarea termo-hidroizolatiilor teraselor circulabile sau necirculabile, unde suprafata de suport nu permite realizarea lipirii membranei prin termosudare cu foc deschis.